Educació, EducaMiró, famílies, Joan Miró, Sant Joan

Sant Joan 2024. Instants per a recordar!

Publicat el 23 juny 2024

Aquest diumenge 23 de juny més de sis-centes persones han visitat la Fundació Miró Mallorca per a celebrar amb nosaltres l’onomàstica de Joan Miró!

En un dia en què oferim una jornada de portes obertes al museu, totes aquelles persones que han vengut avui a celebrar Sant Joan a la Fundació han trobat diverses activitats i espais on gaudir, de forma gratuïta, de diferents tipus d’experiències per endinsar-se dins l’apassionant món de l’art surrealista. Algunes s’han inspirat en les obres de Joan Miró que es mostren a l’exposició del museu per a crear, posteriorment, escultures efímeres amb elements quotidians, elaborar el seu propi quadern de “cadàvers exquisits” i crear poemes amb les tècniques surrealistes més increïbles! Altres s’han maquillat com una obra d’art i, fins i tot, han elaborat creacions pictòriques amb regalims i esquitxades incontrolables! Per arrodonir l’experiència creativa, molts dels i de les participants han dissenyat una xapa única per a immortalitzar i recordar aquest dia tan especial!

Durant tot el matí, els i les assistents també han visitat l’exposició “Miró, 1983” i han anat realitzant fotografies per participar en el nostre concurs de fotografia “Un somni de Sant Joan”, immortalitzant amb les seves càmeres de fotos escenes que podrien ser dignes d’un quadre surrealista! Pròximament, publicarem el veredicte del jurat que atorgarà els següents premis:

– La persona guanyadora del primer premi gaudirà d’un passi anual a la Fundació, una visita privada i exclusiva, un detall ben original i la possibilitat de que la fotografia guanyadora sigui la imatge del cartell de Sant Joan 2025.

– Hi haurà també un segon premi, que consistirà en un obsequi mironià molt especial.

D’altra banda, enguany, la festivitat de Sant Joan s’ha enriquit amb la projecció del fantàstic film l’Étoile de mer, realitzat per Man Ray l’any 1928. També hem gaudit de l’original i màgic carrusel de Lila, jocs reciclats, així com de música en viu de la mà de la cantautora catalana Elisa Bernal, qui ha presentat el seu nou projecte en solitari “Hola Lis”. Les footrucks de “La Bacanal” han ofert, durant tot el matí, experiències gastronòmiques sorprenents, convertint-se en un lloc molt especial per a delectar al públic amb nous sabors i acabar de gaudir d’aquest gran dia!

Els mitjans de comunicació també s’han fet ressò del que ha succeït durant aquesta Diada tan surrealista!

Volem agrair a totes les persones que han fet possible aquesta diada i sobretot als que us heu acostat al museu a visitar-nos, realitzar algunes de les activitats i compartir aquest dia tan especial per a nosaltres.

Moltes gràcies per compartir aquests instants amb nosaltres, esperam trobar-vos en pròximes edicions de Sant Joan a la Fundació Miró Mallorca!

* * *