Obra destacada

Fons de la col·lecció de la Fundació Miró Mallorca

La col·lecció de la Fundació té el seu origen en la donació de Joan Miró: el 7 de març de 1981 Miró i la seva dona, Pilar Juncosa, varen donar a la Fundació Miró Mallorca els tallers de l’artista, el Taller Sert i Son Boter, com també les obres, els documents i els objectes que contenien. El generós llegat de Miró està integrat per pintura, escultura, dibuix, objectes i obra gràfica, i per un ric fons documental i una part de la seva biblioteca personal.

Prop de 7.000 peces conformen el fons de la Fundació entre pintura, escultura, dibuixos, objectes i obra gràfica

Fons museogràfic

En total, el fons museogràfic de la Fundació Miró Mallorca comprèn obres de Joan Miró i d’altres artistes, i els objectes que poblen el Taller Sert i Son Boter. En total, el fons està compost per 118 pintures damunt tela, 39 pintures damunt diferents tipus de suport, 35 escultures, 1.031 dibuixos, anotacions i quaderns, i per 3.749 objectes i 1.925 peces d’obra gràfica inventariades. La riquesa de la col·lecció tradueix la varietat de tècniques, materials i procediments que Miró utilitzà i possibilita la reconstrucció del seu procés creatiu.

Els nombrosos projectes de pintura, escultura, ceràmica, murals, obra gràfica i tapissos testimonien la inexhaurible creativitat de Miró a la darrera etapa de la seva vida. L’arc cronològic de les obres de la col·lecció abasta des de 1908 a 1981, si bé la major part foren creades a partir dels anys seixanta. L’oli de Miró més antic conservat forma part d’aquesta col·lecció. Pel que fa a les obres tridimensionals, la Fundació compta amb assemblatges únics i bronzes d’edicions limitades, fonamentalment creats als anys seixanta i setanta. Els dibuixos més antics daten de mitjan anys trenta i, els més recents, són uns quaderns d’esbossos de 1981. A més, la Fundació Miró Mallorca conserva un ric fons gràfic que inclou matrius, maquetes i llibres il·lustrats.

Amb el temps, la col·lecció de la Fundació Miró Mallorca s’ha anat enriquint amb obres d’altres artistes –moltes de procedents d’homenatges a Miró–, entre els quals es troben Arroyo, Canogar, Chagall, Chillida, Chirino, Feito, Francés, Genovés, Guerrero, Guinovart, Gordillo, Hernández Pijuán, Rueda, Millares, Mompó, Muñoz, Ràfols Casamada, Saura, Sempere, Tàpies i Villalba. Finalment, la col·lecció s’ha incrementat  gràcies a la producció pròpia d’obra gràfica als tallers de la Fundació, amb obres d’artistes com Peter Phillips, Wolf Vostell, Joan Cruspinera o Rafa Forteza, entre d’altres.

Obra destacada

En el catàleg de la col·lecció hi trobaràs:

Consulta el catàleg i descobreix totes les obres de la col·lecció

Endavant