#TriangleMiró

Paisatges emocionals i íntims

Contacte

Comunicació i Màrqueting
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
comunicacio@miromallorca.com

Barcelona/Mont-roig/Mallorca

El Triangle Miró són tres indrets, tres paisatges emocionals per a entendre i aprofundir en l’obra i l’esperit de Joan Miró.

Barcelona –la Fundació Joan Miró–, centre de referència per estudiar i contemplar la seva obra, des dels inicis fins al final. Mont-roig, –la Fundació Mas Miró–, les arrels, la terra i la inspiració; punt de partida i origen de la seva obra.  I Mallorca, –la Fundació Miró Mallorca–, el taller que sempre havia somiat i tres dècades de creació artística a l’illa refugi.

Barcelona, Mont-roig, Mallorca. Inspiració, arquitectura i art. Tres referents, tres vèrtex d’un triangle imprescindible per a entendre la totalitat de l’obra mironiana.

©Fundació Joan Miró. Foto: Pep Herrero

Joan Miró i Barcelona

La Fundació Joan Miró a Barcelona exhibeix una de les col·leccions més importants d’obra de Joan Miró i permet fer un recorregut exhaustiu per totes les etapes de la seva cronologia vital i artística. L’edifici, dissenyat per Josep Lluís Sert, d’estil racionalista i amb trets mediterranis, va ser projectat específicament per acollir l’obra de Joan Miró. La Fundació Joan Miró és també un espai de referència pel seu impuls a la creació d’artistes actuals.

 

 

 

© Fundació Mas Miró

Joan Miró i Mont-roig del Camp

Miró passarà gairebé invariablement tots els estius fins al 1976 a la masia que els seus pares van comprar el 1911. L’arrelament al paisatge de Mont-roig, primer, i posteriorment al de Mallorca, on s’acaba establint definitivament als anys cinquanta, serà determinant en la seva obra i en el seu llenguatge. Barcelona, Mont-roig, Mallorca, però també París (anys vint), Nova York (anys quaranta) i el Japó (anys seixanta), formaran els seus paisatges emocionals, malgrat que Mont-roig serà sempre el contrapunt, el xoc original al qual sempre torna i, per tant, el seu paisatge emocional més important.

 

© Miquel Julià

Joan Miró i Mallorca

La Fundació Miró Mallorca és un lloc únic al món. És una institució cultural que permet descobrir l’art de Joan Miró i estudiar el procés creatiu en el lloc on l’artista va residir i treballar durant gairebé 30 anys. Per a Joan Miró, Mallorca va significar un extraordinari lloc de creació en pau i llibertat, que reunia tot el que l’artista cercava. A l’edat de 63 anys es va instal·lar definitivament a Son Abrines, Cala Major, on va disposar de l’estudi “somiat”, el Taller Sert.

En l’actualitat la Fundació compta amb un fons de prop de 7.000 obres i amb tres edificis singulars que constitueixen un dels conjunts arquitectònics més valuosos de Mallorca. El Taller Sert, estudi dissenyat per l’amic i arquitecte Josep Lluís Sert i construït l’any 1956; Son Boter, una casa mallorquina del segle XVIII i que l’artista va emprar com a segon estudi de pintura i escultura; i l’Edifici Moneo, seu de la Fundació, dissenyat per Rafael Moneo i inaugurat l’any 1992. Les dues primeres construccions s’han declarat Bé d’Interès Cultural (BIC).