EducaMiró

1,2,3…PRINT!

Publicat el 17 juny 2017

Aquest dissabte hem realitzat l'última sessió del taller familiar "1,2,3…PRINT!" emmarcat dins el programa Mons creatius de primavera i dirigit en aquesta sessió a famílies amb infants d’entre 7 i 12 anys. És un taller dissenyat per l’equip educatiu de la Fundació Miró Mallorca i té com a punt de partida l’obra de Joan Miró vinculada amb els llibres de bibliòfil i la tipografia.

Per començar hem descobert un racó molt especial del nostre museu… la biblioteca!

Un cop dins la biblioteca hem observat alguns dels llibres on Joan Miró jugava amb les lletres, amb la tipografia i com fins i tot creava personatges a través de les pròpies lletres. Hem parlat sobre com l’artista volia que tothom pogués observar i gaudir de la seva obra, i com per aquest motiu, utilitzava sovint una tècnica que li permetia fer totes les còpies que ell volia d’una mateixa obra: el gravat.

Hem pujat fins a Son Boter on, en primer lloc, hem creat les nostres composicions i hem donat vida als nostres personatges a partir de lletres i símbols de diferents dissenys i grandàries.

Una vegada hem tengut la nostra composició acabada hem realitzat l’estampació, mitjançant l’ús de pantalles serigràfiques, en alguns dels colors preferits de Joan Miró: vermell, blau i negre. Finalment, una vegada les nostres creacions s’han eixugat, les hem intervingut amb ceres i altres tècniques seques.

Amb aquest taller tancam també els projectes que hem desenvolupat durant els Mons creatius de primavera 2017. Gràcies a tots i totes els que heu participat!

* * *