EducaMiró

Iniciam els Mons creatius de primavera

Publicat el 18 març 2017

Aquest dissabte hem iniciat el taller familiar “Endinsa’t” adreçat a famílies amb infants d’entre 3 i 6 anys. Aquest taller ha estat dissenyat per l’equip educatiu de la Fundació Miró Mallorca, que s’inclou dins el programa Mons creatius de primavera i té com a punt de partida l’exposició temporal “Posidònia” de Patricia Mato-Mora, guanyadora del Premi Biennal Pilar Juncosa i Sotheby’s 2015.

Des de la barana que està al costat del taller Sert i just davant la casa on vivia Joan Miró, hem observat la mar, imaginat els animals que en ella hi habiten i ens han vengut a visitar unes ones que ens han ajudat a mirar encara més enllà. Gràcies a la nostra curiositat exploradora, hem trobat un tresor amagat, que contenia unes ulleres especials dels colors preferits de Joan Miró, i que ens han servit per a bussejar fins a les profunditats de l’edifici Moneo, fins arribar a l’exposició “Posidònia”.

Una vegada dins l’exposició, ens hem trobat amb la sorpresa que l’artista, Patricia Mato, ens ha vengut a visitar! Juntament amb ella hem reflexionat sobre els materials, sobre l’espai, sobre l’entorn natural que evoca, i sobre la relació entre els humans i la natura. També ens hem plantejat quins són els materials que contaminen els espais marins i hem convidat als participants, que amb envasos i plàstics que tots han portat des de casa, els reconvertíssim en els animals marins que podrien poblar l’espai de “Posidònia“.

Una vegada al taller, hem deixat volar la nostra imaginació marina i hem creat éssers fascinants!

* * *