L’arquitecte navarrès ha explicat al batle Antoni Noguera i al gerent de Miró Mallorca Fundació, Francisco Copado, els detalls de la intervenció que s’iniciarà l’estiu de 2019. L’obra té un cost de 222.035,10 € i s’executarà amb càrrec a la convocatòria pública d’ajudes feta des del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics.

Palma, 29 d’agost de 2018.- L’arquitecte navarrès Rafael Moneo ha visitat avui Palma per a reunir-se amb el batle Antoni Noguera, la coordinadora general de l’àrea de Cultura, Francisca Niell, i el gerent de la Fundació, Francisco Copado, a qui els ha explicat in situ els detalls de la intervenció prevista a l’edifici central de la Fundació. Les obres s’iniciaran l’estiu de 2019 i tenen un pressupost de 222.035,10 euros, per la qual cosa s’aprovà a final de juliol la participació de l’Ajuntament de Palma en la convocatòria pública del Consorci per a la selecció dels projectes d’inversió i de les actuacions per a la millora de l’oferta turística.

L’edifici Moneo obrí les seves portes el 19 de desembre de 1992 i està considerat una de les obres més significatives de l’arquitectura contemporània. Transcorregut més d’un quart de segle, la Fundació ha considerat oportú escometre una intervenció per a la millora i condicionament de la instal·lació, després d’haver-se detectat determinades patologies a l’estructura de l’edifici que calia reparar. D’aquesta manera s’acompleix un triple objectiu: conservació i restauració de l’espai museístic i del seu patrimoni arquitectònic, a més de millorar l’experiència del visitant.

Rafael Moneo ha acudit a la Fundació acompanyat pel també arquitecte Rafael Balaguer, que serà el cap d’obra durant l’execució del projecte de rehabilitació de l’edifici Moneo. Es preveu que la intervenció es durà a terme a partir de juny de l’any que ve perquè coincideix que just aquests mesos bona part dels fons artístic de la Fundació viatjarà fora de l’illa. Es tracta d’un projecte de rehabilitació que permetrà revalorar un dels elements més importants i estratègics de l’oferta turística especialitzada al municipi de Palma

* * *