EducaMiró

#Miróenfamília ESPECIAL: Re-significar les notícies amb Fabiana Vinagre

Publicat el 8 abril 2020

Avui vos presentam un #Miróenfamília diferent! En aquesta ocasió l'artista Fabiana Vinagre és la que ens fa una proposta d'experimentació creativa basada en la tècnica de transferència i collage amb revistes i diaris.

Fabiana S. Vinagre

Fabiana Vinagre és una artista brasilera interdisciplinar, guanyadora de la Beca Pilar Juncosa & Sotheby ‘s d’Educació Artística 2019 amb “Poètiques de la matèria“, que ens fa una proposta molt especial per a aquest #Miróenfamília:

Teniu papers, revistes, diaris, fotos o dibuixos i no sabeu què podeu fer amb ells? Vos propòs emprar la creativitat i reaprofitar-ho a través d’una tècnica anomenada transfer. És molt senzilla i pot ser explorada tant per infants com adults!

Material

A continuació trobareu el material i l’activitat pas per pas, a partir de fotografies que l’artista ha fet amb la col·laboració de na Najwa.

MATERIAL:

  • Diaris, revistes, dibuixos antics, imatges, llibres vells (tot allò que sigui paper, no molt gruixut, i que tengui alguna notícia o imatge que volgueu re-significar)
  • Paper d’aquarel·la o cartolina (qualsevol paper més gruixut serveix; tapes de quadern, caixes de cartó…)
  • Cola blanca o cola transfer
  • 1 pinzell
  • 1 recipient per mesclar la cola amb l’aigua
  • 1 tassó amb aigua

PROCÉS:

1 – Escull les notícies i imatges que vulguis transferir.

2 – Retalla-les com més t’agradi!

1
2

3 – Dins el tassó d’aigua posa un poquet de cola blanca i dilueix amb una mica d’aigua (un quart d’aigua és suficient, la mescla no ha de quedar molt líquida). Si estàs emprant la cola transfer no és necessari diluir.

4 – Amb el pinzell aplica la cola diluida sobre aquella imatge que vulguis transferir.

3
4

5 – Encola la teva imatge en el paper més gruixut (la part que has escollit quedarà en contacte amb el paper).

6 – Espera que s’eixugui completament.

5
6

7 – Una vegada s’hagi eixugat, banya’t els dits amb aigua i rasca la imatge fins que es vegi el que hi ha davall. Veuràs que es quedarà ben impresa en el paper de sota.

8 – Pots sobreposar altres notícies, imatges i papers de color a través del transfer i després intervenir amb pintura o amb el que et suggereixi la teva creativitat.

 

7
8

Esperam que us animeu a provar aquesta proposta, sobretot per re-significar les notícies que ens estan arribant actualment i donar-lis un nou sentit! Us deixam un conjunt d’exemples perquè us serveixin d’inspiració.

Com sempre, estarem encantades si ens feu arribar les vostres fotografies a educacio@miromallorca.com o si les compartiu per xarxes amb el hashtag #Miróenfamília

Esperam que tengueu una Pasqua plena de creativitat i experimentació!

* * *