EducaMiró

#Miróenfamília 9: A cop d’ull

Publicat el 29 abril 2020

En aquests dies d’incertesa en què l’art pot convertir-se en una finestra oberta a altres mons, l’equip educatiu de la Fundació Miró Mallorca ha dissenyat l’activitat “A cop d’ull”, una nova proposta que us permetrà aproximar-vos a l’univers de Miró i endinsar-vos en l’apassionant procés creatiu del gravat mentre gaudiu del temps en família.

Joan Miró. Le chien, 1959 (Aiguafort, punta seca i aiguatinta)

Aquestes darreres setmanes els nostres pobles i ciutats han canviat abruptament. La quietud dels seus carrers contrasta amb el moviment que s’està generant pocs metres per damunt dels passos de vianants. Ara habitam, més que mai, els balcons, les finestres i les terrasses de ca nostra; llocs des d’on guaitam i miram amb gran atenció i, fins i tot d’una manera més pausada, tot el que succeeix al nostre voltant. Aquest canvi de ritme ens ha permès relacionar-nos amb els nostres veïnats i veïnades amb un altre tarannà, però també ens ha fet prendre consciència dels petits detalls que ocultava la voràgine de la gran ciutat.

Sabíeu que Joan Miró també era un gran observador? Es podia passar hores i hores en silenci mirant el cel, la mar o qualsevol altre indret o element que cridàs la seva atenció. Com és habitual entre els/les artistes, a partir de l’observació, Miró anava omplint el seu cap d’idees i pensaments que després transformava en dibuixos plens de línies, paraules i taques de colors. A continuació, es dirigia cap al seu taller i, a partir d’aquestes composicions, anava creant quadres, escultures, gravats…

En aquest #Miróenfamília 9 us proposam guaitar per la vostra finestra, el vostre balcó o la terrassa i fer un cop d’ull per a observar les coses curioses i màgiques que passen al vostre voltant, i ser-ne conscients, sense que de vegades us n’adoneu. Llavors haureu de plasmar tot allò que us havia passat desapercebut fins ara mitjançant la creació d’uns dibuixos i gravats molts especials, que realitzareu amb la tècnica de la punta seca. Preparats i preparades per a ampliar la vostra mirada i experimentar en família? Doncs no us podeu perdre la guia pedagògica A cop d’ull, on trobareu tot el material necessari i totes les passes a seguir per a endinsar-vos en l’apassionant procés creatiu de l’obra gràfica.

Pensau a compartir les fotografies de les vostres creacions a les xarxes socials amb el hashtag #Miróenfamília o, si ho preferiu, també podeu enviar-nos-les a l’adreça electrònica educacio@miromallorca.com

Ens encantarà veure’n els resultats!

Guia pedagògica: A cop d'ull

guia-pedagogica-a-cop-ull.pdf
Descàrrega

* * *