EducaMiró

#Miróenfamília 2: Cuinant escultures!

Publicat el 20 març 2020

Us proposam una activitat per a investigar, experimentar i crear al voltant l’escultura, tal i com va fer Joan Miró amb elements que teniu a l’abast a la vostra cuina! No us oblideu de compartir a les xarxes socials amb el hashtag #Miróenfamília

Context:

El retrat ha estat un dels temes més repetits en la història de l’art en general. Hi ha molts de tipus de retrats: retrat eqüestre, autoretrat, de bust, de tres quarts, familiar… Els retrats es poden fer amb diferents disciplines: pintura, escultura, fotografia… També Joan Miró es va autoretratar més d’una vegada amb el seu particular estil. Us proposam en aquesta ocasió un retrat escultòric amb materials que segur tendreu al vostre abast!

Activitat:

Preparau  fruites, llegums, verdures, hortalisses, pasta, etc. i un petit mirall. Llavors observau atentament la vostra cara al mirall, per decidir quines característiques físiques teniu: cara rodona o allargada, llavis fins o gruixats, ulls junts o separats… Després, amb els elements naturals creau el vostre autoretat. Una patata o una poma pot ser un cap? Un nas gran, una pastanaga? O petitet, un pinyó? Cabells de lletuga, de macarrons o d’espagueti?

Una vegada fet el vostre autoretrat podeu desfer-ho i retratar a la resta de la vostra família, amics i amigues… Tindreu retrats escultòrics 3D per a tots els gustos!

Material:

  • Fruites, verdures, pasta, llegums…
  • Un mirall
  • Mirada atenta
  • Creativitat

 

Us convidam a compartir fotografies de les vostres creacions a les xarxes socials amb el hashtag #Miróenfamília o, si ho preferiu, també podeu enviar-nos-les al correu electrònic educacio@miromallorca.com

Ens encantarà veure’n els resultats!

* * *