Actualitat

“Les formes infinites”. Lluís Castaldo, essència i existència d’un ceramista

Publicat el 1 juliol 2024

Estrena del documental del ceramista, gravador i pintor, Lluís Castaldo, dia 04 de juliol a les 20 h a l'auditori de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca. Una pel.lícula que posa en valor la figura d’un dels ceramistes més importants de tots els temps, que beu dels grans mestres, com Llorenç Artigas i Antoni Cumella, i que ha comptat amb el suport, empatia i amistat de reconeguts artistes com Joan Miró, Camilo José Cela, Blai Bonet o Baltasar Porcel.

Contacte

Comunicació i Màrqueting
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
comunicacio@miromallorca.com

SINOPSI ARGUMENTAL

“La ceràmica és el primer testimoni, el primer fet que va marcar profundament la vida i els sentiments de tots els pobles que l’han practicada en totes les cultures… La ceràmica va permetre l’evolució de tota la humanitat, ja que per primera vegada, l’home va aconseguir obtenir un nou producte gràcies a la combinació d’altres que ja li venien donats. Abans era capaç de trasplantar una planta, i creava l’agricultura: però la planta continuava sent en el fons la mateixa… Però quan va mesclar terra amb aigua i la va exposar a una temperatura determinada va crear de fet la cultura tècnica i científica: això va evolucionar les seves conviccions més íntimes i arrelades: i d’aquí la màgia o la mística, de la ceràmica”. Lluís Castaldo i París.

Aquest documental posa en valor la figura d’un dels ceramistes més importants de tots els temps, que beu dels grans mestres, com Llorenç Artigas i Antoni Cumella, i que ha comptat amb el suport, empatia i amistat de reconeguts artistes com Joan Miró, Camilo José Cela, Blai Bonet o Baltasar Porcel.

Però a més de fer justícia a l’artista mallorquí, aquesta pel.lícula és una mirada personal al recorregut artístic i vital de Lluís Castaldo a través de la presentació d’una periodista, Irene Sala, i dels ulls d’un realitzador i creador audiovisual, Guillem Deyà. Sala proposa a l’espectador un viatge honest i personal, però sense estridències ni personalismes a la història de Castaldo.

ndp-les-formes-infinites_lluis-castaldo_4juliol24

ndp-les-formes-infinites_lluis-castaldo_4juliol24.pdf
Descàrrega
* * *