EducaMiró

La màgia del blau. 5a sessió

Publicat el 18 maig 2019

Aquest dissabte hem realitzat la cinquena sessió del taller familiar “La màgia del blau”, emmarcat dins el programa Mons creatius de primavera i dirigit, en aquesta ocasió, a famílies amb nines i nins d’entre 7 i 12 anys. És un taller dissenyat i executat per Irene Gayà i Maria Aparicio, integrants de l'equip educatiu de la Fundació Miró Mallorca, i té com a punt de partida el color blau, un color que sempre va fascinar Joan Miró.

Avui és el Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment mundial organitzat anualment per l’ICOM (el Consell Internacional dels Museus). Aquesta edició s’ha centrat en el nou paper que exerceixen els museus com a actors actius en les seves comunitats, amb el lema: «Els museus com a eixos culturals: El futur de les tradicions». Per tant, amb motiu d’aquesta celebració hem volgut oferir a tots els i a totes les participants de l’activitat una experiència molt especial!

En primer lloc, hem conegut un dels espais més fascinants i enigmàtics de la Fundació Miró Mallorca, la possessió de Son Boter. Allà hem descobert els immensos grafits que va dibuixar Joan Miró als seus murs i hem reflexionat sobre els elements i emocions que varen inspirar-lo per crear algunes escultures com Oiseau solaire (1966); Femme, monument (1970); i Tête (1971), entre d’altres.

 

Envoltats del blau del mediterrani hem investigat tots els racons d’aquest antic indret; recollint petits elements naturals i anotant al nostre diari d’artista tot allò que ens ha resultat curiós, especial, inquietant…

Un cop hem tingut el cap ben ple d’idees, ens hem dirigit tots plegats al nostre taller educatiu on, mitjançant la tècnica de la cianotípia, hem descobert la meravellosa màgia que amaga el color blau cian i hem donat vida als notres personatges!

* * *