Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Bio Design: Natura, Science, Creativity – William Myers

Benvolguts! Aquesta setmana dedicam la secció literària a la biologia i als extraordinaris resultats d’aplicar-la a camps tan diversos com l’arquitectura, el disseny industrial, la moda o la medicina. El llibre que ens ocupa es titula Bio Design: Natura, Science, Creativity de William Myers i és una edició de 2018 de Thames&Hudson revisada i ampliada. L’autor és comissari, escriptor i professor especialitzat en la influència dels avenços científics i les noves tecnologies en la cultura.

Inclou un pròleg de la comissària del Departament d’Arquitectura i Disseny del MoMA, Paola Antonelli i més de 500 il·lustracions!

If our relationship with nature is broken, this book makes us hope that perhaps we will be able to fix it from within – Paola Antonelli

Aquests són els sis capítols que hi trobareu:

  1. The architectural hybrid: Living structures and new ecological integrations
  2. Ecological object engineering: Replacing industrial and mechanical processes
  3. Experimental functions: Speculative objects, teaching tools and provocations
  4. Dynamic beauty: Artwork crawling off the auction block
  5. Profiling programs and collaborations: Consilience in the 21st Century
  6. Tips for collaboration

A més, el llibre inclou nou entrevistes a personalitats rellevants del món del disseny o l’arquitectura entre d’altres, que ens expliquen com la ciència i la biologia esdevenen font d’inspiració per a les seves creacions: David Benjamin, Ginger Krieg Dosier, Sean Quinn, Jessica Green, Daniel Grushkin, Marin Sawa, Eduardo Kac, Oron Catts, i Maria Aiolova.

Ens acomiadam amb les paraules de l’artista argentí Tomás Saraceno, les creacions del qual també neixen en la intersecció entre art i natura:

La naturaleza es una fuerte interminable de inspiración, y la constante necesidad humana conduce a la innovación – Tomás Saraceno

* * *