Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Dones viatgeres a Mallorca (segles XIX-XX). Del silenci a la descoberta – Jaume-Bernat Adrover Artigues

Avui presentam el llibre Dones viatgeres a Mallorca (segles XIX-XX). Del silenci a la descoberta de l’historiador de l’art Jaume-Bernat Adrover Artigues (Lleonard Muntaner, 2022). En aquesta publicació hi trobareu la biografia de setze pioneres que visitaren la nostra illa entre els anys 1838 i 1936: Elisabeth Mary, Margaret d’Este, Marie de Behen, Mary Stuart Boyd, Nina Larrey, Klara Rumbucher, George Sand o María Consuelo García Guardiola, entre d’altres. Probablement només vos soni el nom de George Sand gràcies al seu icònic Un hivern a Mallorca. Com ella, moltes d’aquestes dones signaven sota pseudònim els relats de les seves experiències, sovint acompanyats de gravats, dibuixos o fotografies.

Si vos demanau per què una biblioteca especialitzada en art com la nostra té aquest llibre, la resposta és perquè totes aquestes dones, en la seva majoria franceses, britàniques i alemanyes, tenien una cosa en comú: eren dones cultes. En efecte, les dones viatgeres del XIX i del XX eren escriptores, poetes, periodistes, pintores, musicòlogues, fotògrafes o historiadores de l’art, entre d’altres professions

Si voleu indagar més sobre la vida d’aquestes transgressores aventureres podeu venir a consultar el llibre a la Biblioteca Pilar Juncosa o a la biblioteca de la xarxa que us quedi més a prop!

* * *