Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Elles font l’abstraction Centre Pompidou

En aquesta nova entrega del llibre de la setmana presentam el catàleg d’una exposició ben recent que va tenir lloc al Centre Pompidou de París titulada Elles font l’abstraction i comissariada per Christine Macel i Karolina Ziebinska-Lewandowska.

Tots coneixem Vasili Kandinski, Jackson Pollock o Piet Mondrian però qui eren Gertrud Arndt, Huguette Caland i Shirley Jaffe? Segons les organitzadores de la mostra:

La majoria de les exposicions dedicades a la història de l’art abstracte han infravalorat la importància de les dones en el desenvolupament d’aquest llenguatge visual. Els darrers avenços historiogràfics, il·lustrats per les nombroses monografies i exposicions temàtiques recents, permeten ara reavaluar l’envergadura de la seva contribució.

Aquesta mostra proposa un recorregut multidisciplinar i global que inclou pintura, escultura, art tèxtil, dansa, arts decoratives, fotografia, etc., així com artistes europees però també de l’Amèrica Llatina, l’Orient Mitjà i l’Àsia. L’abast de l’exposició permet traçar la contribució de les dones a l’art abstracte a través de 106 artistes i més de 500 obres dels anys 1860 a 1980.

Elles font l’abstraction recupera artistes inèdites tant per als especialistes com per al públic en general. Amb aquesta mostra es pretén explorar les trajectòries d’aquestes artistes injustament apartades de la història de l’abstracció perquè recobrin la visibilitat i el reconeixement que mereixen.

Veniu a la Biblioteca Pilar Juncosa a descobrir la vida i obra d’aquestes dones!

* * *