Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

ConstellationsAcquavella

Ja ha arribat la secció setmanal de la biblioteca. En aquesta ocasió presentam no un llibre, sinó tres! Es tracta de Constellations, una edició de luxe que consta d’una caixa amb tres llibres al seu interior. Una autèntica obra d’art que la galeria novaiorquesa Acquavella va publicar l’any 2017.

Com bé sabeu, Joan Miró (1893-1983) i Alexander Calder (1898-1976) es van conèixer a París el 1928 i van iniciar una amistat que duraria tota la vida. Aquest llibre situa les escultures mòbils de Calder al costat de les pintures poètiques de Miró i proporciona un diàleg visual entre aquests dos artistes.

El primer llibre mostra la relació dels dos artistes mitjançant una cronologia, correspondència i fotografies. El segon volum gira entorn a les Constel·lacions de Miró i el tercer volum entorn a les Constel·lacions de Calder.

Les galeries Acquavella varen reunir les vint-i-tres Constel·lacions de Miró del 20 d’abril al 26 de maig de 2017. Simultàniament, la Pace Gallery feia la presentació de la sèrie d’escultures de les Constel·lacions de Calder.

De tota la xarxa de biblioteques de la xarxa, només trobareu aquesta publicació a la Biblioteca Pilar Juncosa, la teva biblioteca especialitzada en art!

* * *