Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Abstraction and Calligraphy : Towards a Universal LanguageLouvre Abu Dhabi, Centre Pompidou i France Muséums

Aquesta setmana presentam el llibre Abstraction and Calligraphy : Towards a Universal Language. Es tracta del catàleg de l’exposició homònima que tengué lloc a Abu Dhabi l’any passat. Va ser organitzada pel Louvre Abu Dhabi, el Centre Pompidou i France Muséums.

Aquest llibre aborda la relació entre la cal·ligrafia d’Àsia i el nord d’Àfrica i els artistes abstractes occidentals. Aquests darrers, amb la seva pintura pretenien arribar a la creació d’un llenguatge universal, així que varen optar per inspirar-se en les manifestacions pròpies d’altres territoris del món, més enllà de les seves fronteres. Com haureu deduït, Joan Miró va ser un d’aquests artistes en veure’s fascinat per la forma i el gest de l’escriptura oriental, més enllà del seu significat.

Aquesta exposició, va incloure obres de pintors com Henri Matisse, Paul Klee, Joan Miró, Lee Ufan, André Masson, Dia Azzawi i Jackson Pollock, juntament amb obres contemporànies de Sanki King, Mona Hatoum i una monumental instal·lació d’eL Seed.

Els assajos que trobareu al catàleg són els següents:

  • Calligraphy and Abstraction, in Search of the Absolute (Souraya Noujaim)
  • From Sign to Letter: The First Forms of Writing, Between Image and Abstraction (Béatrice André-Salvini)
  • Pictograms and Calligraphy: Forms of Dialogue Between East and West (Didier Ottinger)
  • The Hurufiyya Movement and Arab Manifestos on Abstraction (Alice Querin)

Si teniu curiositat per veure quins resultats va generar en la pintura abstracta la fusió entre Orient i Occident ho podreu descobrir a la Biblioteca Pilar Juncosa!

* * *