Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Calder : The conquest of space. The Later Years: 1940-1976Jed Perl

La Biblioteca Pilar Juncosa ha adquirit el segon volum de l’extensa biografia d’Alexander Calder escrita pel crític d’art Jed Perl. Ha arribat fa pocs dies a la Fundació, ha estat un llibre difícil de trobar però finalment el tenim aquí! Seguint el plantejament del primer volum (Calder : The conquest of time. The Early Years: 1898-1940), aquesta segona part es titula: Calder : The conquest of space. The Later Years: 1940-1976 (Alfred A. Knopf, 2020).

Jed Perl comença la seva narració als anys quaranta, en plena Segona Guerra Mundial. En aquells temps, Alexander Calder i Louisa James obren les portes de casa seva als intel·lectuals i artistes que fugen de l’agitada Europa cap al continent americà, tot i el risc que això implica. Durant els anys de postguerra, la trajectòria professional de Calder anirà emergint fins a consagrar-se com un dels escultors americans més influents del segle XX.

Aquest volum, complementat amb més de 350 il·lustracions, traça amb rigor i destresa una biografia no només de l’artista, sinó de l’home que s’amaga rere la figura d’Alexander Calder.

Sigau els primers en llegir el llibre de la setmana, veniu a la Biblioteca Pilar Juncosa!

* * *