Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Sophie Taeuber-Arp : Living abstraction – MoMA

La protagonista del nostre llibre de la setmana és l’artista suïssa Sophie Taeuber-Arp (1889-1943). Va estudiar arts aplicades a Munic i Hamburg, també va viure a Zuric i a França on es va rodejar dels intel·lectuals i artistes de l’època. Va ser una artista polifacètica, es va atrevir amb llenguatges com la pintura, l’escultura, el disseny de mobiliari, la fotografia, l’art tèxtil, l’arquitectura, l’escenografia, la il·lustració i la dansa, entre d’altres disciplines. Es diu que en les seves obres, Taeuber-Arp va ser capaç de conciliar els extrems irreconciliables propis del context canviant de la modernitat: figuració i abstracció, dadaisme i abstracció geomètrica, desordre i harmonia, art i artesania.

Després d’anys de silenci, s’està començant a posicionar com una de les precursores de les avantguardes del segle XX. Estrella de Diego, catedràtica d’Art Contemporani a la Universidad Complutense de Madrid afirma:

Hay que ser justos y reconocer que fue valorada tanto por su marido [(Jean Arp)] como por sus contemporáneos. Es después cuando los historiadores de arte y los museos no se interesan por ella. Su nombre queda para un círculo reducido aunque incondicional.

El llibre que ha arribat a la Biblioteca Pilar Juncosa es titula Sophie Taeuber-Arp : Living abstraction i és el catàleg de la primera retrospectiva que s’ha fet de l’artista en els darrers quaranta anys als Estats Units. L’exposició ha estat organitzada pel MoMA en col·laboració amb el Kunstmuseum Basel (Suïssa) i el Tate Modern (Londres). A la web del MoMA hi trobareu recursos per visitar online aquesta mostra, per exemple, podreu escoltar àudios breus d’algunes de les obres exposades.

Vos animam a venir a la Biblioteca Pilar Juncosa per conèixer de primera mà l’obra d’aquesta artista!

* * *