Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Hamada & Artigas : Els colors del foc Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)

Avui un llibre molt especial protagonitza la nostra secció setmanal: Hamada & Artigas : Els colors del foc. Es tracta del catàleg de l’exposició homònima organitzada pel Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i oberta al públic del 4 de juny al 3 d’octubre de 2021. Encara sou a temps de visitar-la!

Segons expliquen des del MNAC:

És una mostra que oferirà una nova aproximació a les relacions artístiques entre Catalunya i Japó a través de la ceràmica a partir de la presentació de dos grans ceramistes del segle XX: Josep Llorens Artigas (1892-1980) i Hamada Shōji (1894-1978), Tresor Nacional Vivent japonès. La relació personal i l’admiració mútua entre Hamada i Artigas seran el nexe d’unió a partir del qual el visitant podrà aprofundir en l’impacte i la inspiració que va generar la ceràmica japonesa al país i, al mateix temps, descobrir els interessos comuns amb altres artistes com ara Joan Gardy Artigas, Eudald Serra i Joan Miró.

Aquí podreu veure la conferència inaugural de l’exposició i una breu visita guiada a càrrec del comissari Ricard Bru.

Com no podia ser d’una altra manera, entre els continguts del catàleg hi podem trobar dos articles que versen sobre Joan Miró, els dos escrits pel comissari:

  • Miró i les arts populars del Japó
  • La bellesa de l’atzar: Artigas, Miró i la ceràmica japonesa

El MNAC ens ha fet arribar diversos exemplars de la publicació ja que la Fundació Miró Mallorca ha aportat diversos objectes i fotografies a la mostra. L’edició del llibre és molt acurada, han aconseguit plasmar l’estil japonès que caracteritzava les ceràmiques de Shōji Hamada (1894-1978) i Josep Llorens Artigas (1892-1980). Val la pena que el vengueu a veure!

* * *