Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Giorgio de Chirico: The Changing Face of Metaphisical Art – Victoria Noel-Johnson

Victoria Noel-Johnson ens ha visitat fa poc perquè, com a comissària del Musée des Beaux-Arts de Mons (Bèlgica), té entre mans un projecte sobre Miró. La seva idea és muntar una exposició que enriqueixi la comprensió de l’estil, l’evolució i el significat de l’obra mironiana a través d’un diàleg amb l’art del passat. Abans de partir de Mallorca ens va obsequiar amb dos llibres dels quals ella n’és l’autora principal: Giorgio de Chirico: The Changing Face of Metaphisical Art i De Chirico and the United Kingdom (1916-1978). Aprofitarem el primer per a protagonitzar El llibre de la setmana!

La doctora Victoria Noel-Johnson és una historiadora i conservadora d’art britànica especialitzada en art europeu de principis del segle XX, concretament en Giorgio de Chirico (1888-1978). Investiga la influència de Giorgio de Chirico en moviments artístics com el dadà, el surrealisme, el realisme màgic, Neue Sachlichkeit, el Novecento, el Pop Art, la Transavanguardia i el Postmodernisme. Així mateix, té interès en el renaixement del classicisme en l’obra d’artistes europeus de principis del segle XX associats al fenomen del Retorn a l’ordre (retour à l’ordre) que va arrelar a l’Europa de postguerra. Potser podríem cercar aquí el seu interès per les influències d’artistes del passat en Miró?

Al llibre Giorgio de Chirico: The Changing Face of Metaphisical Art hi trobareu la primera visió general en dècades d’un dels avantpassats del surrealisme. Àmpliament il·lustrat, aquest volum inclou obres extretes de la fundació de l’artista i dels museus i col·leccions més prestigiosos d’Itàlia, presentats al costat d’un ric nucli de documents d’arxiu, incloses cartes i fotografies d’època. Ja disponible a la Biblioteca Pilar Juncosa!

* * *