Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Revista de Museología  – Asociación Española de Museólogos (AEM)

Avui dedicarem l’espai literari a una revista, concretament al darrer número que ens ha arribat de la Revista de Museología (RdM).

RdM és una publicació científica especialitzada en museologia i museus. Compta amb la col·laboració de professionals nacionals i estrangers de gran prestigi. Està escrita en castellà i se’n publiquen tres números anuals des de 1994.

El públic a qui s’adreça comprèn professionals dels museus, proveïdors de museus, docents, amics dels museus, estudiants i, en general, tots aquelles persones interessades en el camp dels museus i la museologia.

Aquest número que inaugura l’any 2021 versa sobre Historia y memoria conflictiva i aquests són alguns dels articles que hi trobareu:

  • ¿Son discutibles y controvertidos los relatos históricos de los museos? La experiencia del Museo de la Paz de Gernika (Momoitio Astorkia, I.)
  • “Un zapato son 6 millones”, tres visiones de mostrar y exponer el Holocausto y la Memoria (Guixe Corominas, J.)
  • El Museo Zumalakarregi de Ormaiztegi, una apuesta por la difusión con espíritu crítico (Alberdi Sagardia, M.)
  • La Red de Espacios de Memoria Democrática de Cataluña: origen, desarrollo y retos de gestión (Font Sentias, Josep)

Les revistes no les tenim dins el CABIB (Catàleg Bibliogràfic de les Illes Balears), així que si voleu més informació haureu de venir a la biblioteca o visitar la web de l’Asociación Española de Museólogos (AEM), entitat editora d’aquesta publicació.

La biblioteca vos desitja un feliç dia de Reis!

* * *