Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Maestras – Museo Nacional Thyssen-Bornemisza

Si no vàreu tenir ocasió de visitar la recent exposició Maestras organitzada pel Museo Nacional Thyssen-Bornemisza del 31 d’octubre de 2023 al 4 de febrer de 2024, la Biblioteca Pilar Juncosa n’ha adquirit recentment el catàleg perquè el pogueu venir a consultar! La comissària va ser Rocío de la Villa, investigadora feminista especialitzada en art contemporani. Ella mateixa és qui imparteix la visita guiada virtual a l’exposició, encara hi sou a temps!

Des d’una perspectiva feminista, aquesta exposició proposa un recorregut des de finals del segle XVI a les primeries del segle XX a través de gairebé un centenar de peces, entre pintures, escultures, obres sobre paper i tèxtils. Artemisia Gentileschi, Angelica Kauffmann, Clara Peeters, Rosa Bonheur, Mary Cassatt, Berthe Morisot, María Blanchard, Natalia Goncharova, Sonia Delaunay o Maruja Mallo són només els noms més coneguts de la mostra, però n’hi ha molts d’altres per descobrir que fins ara restaven en l’oblit!

A més de les obres, el catàleg inclou el text principal de la comissària, Maestras: discurs expositiu de la mostra dividit en les vuit seccions amb les que es divideixen les sales expositives. Així mateix el catàleg inclou els següents textos:

  • Exponer para historiar. Nuevos relatos feministas (Haizea Barcenilla)
  • Volver y devolver el lugar de su habitar: estética, creación y feminismos (Ana Martínez-Collado)
  • Contar(se) con el cuerpo (Marta Mantecón)

El catàleg inclou traducció a l’anglès de tots els continguts.

No us ho penseu, veniu a la Biblioteca Pilar Juncosa a conèixer les grans artistes de la història de l’art!

* * *