Saskia Rodríguez

Gran Canària, 1993

Graduada en Belles Arts per la Universitat de Salamanca, ha realitzat el màster de Producció Artística de la Universitat Politècnica de València. A més ha realitzat els mòduls de litografia i serigrafia a la Fundació CIEC a Betanzos, la Corunya.

Ha exposat de forma individual al Centre d’Art La Regenta i en la Fundació Mapfre Guanarteme tots dos a Las Palmas de Gran Canària. També de forma col·lectiva en el Centre del Carme de València, a la galeria Edsvik Konsthall situada a Estocolm, Suècia o en la galeria A d’Art a Saragossa entre d’altres. A més ha estat becada per a diverses residències artístiques; per Alfara Studio a Salamanca, per la Fundació Pilar i Joan Miró per assistir a Slade School of Fine Art a Londres i per la Fundació BilbaoArte i CAAM a Gran Canària.


Breu descripció

El seu projecte artístic gira al voltant de la reproducció de la imatge per qüestionar les relacions entre la idea del original i la reproducció de la imatge des d’un plantejament de sèrie i duplicat. Li interessa especialment com entenem l’original-múltiple i el múltiple-original en una societat en què la reproducció de la imatge pot donar-se de forma infinita. I per a això fa servir tècniques de reproducció, les quals li serveixen per treballar des del fake i l’ocultació de la imatge per posar en dubte l’aparença de la imatge o objecte que ens mostra.


Tècniques

Impressió digital, col·lage, serigrafia, litografia i dibuix.