Grup BYE

València, 2016

B.Y.E (València, 2016) és un equip format per Borja Moreno i Esteban Ferrer (Alacant 1993 / Castelló 1993). Es coneixen al 2011, a la Universitat Politècnica de València i des de llavors realitzen diversos projectes junts mostrant la seva afinitat i interès per les tècniques de gravat.

Però no és fins el 2016 quan decideixen formar B.Y.E com un grup artístic per formalitzar la seva trajectòria. B.Y.E, a més de ser un acrònim dels components, pren la connotació anglesa de ” comiat ” per a allunyar-se del treball individual a la recerca de l’esperit col·lectiu.

L’obra de BYE gira al voltant de la reinterpretació de l’Estampa Popular, tractada des de la seva vessant més formal, vista com una representació crítica de la societat a través de la síntesi de la imatge. En ella, es immortalitzen successos quotidians, notícies o fets significatius. No obstant això, la societat actual s’ha vist excessivament mediatitzada i saturada d’informació; la possibilitat de representar fets o successos concrets queda desplaçada atès que una notícia passa a una altra ràpidament i al seu torn és difícil saber discernir entre què és cert i què no ho és. Això ens ha portat a fer una crònica parcialment real / fictícia dels nostres temps on el visual i el textual van units de manera aparentment inconnexa o incerta com una eina de denúncia sobre la manca del sentit a la nostra època.