Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Mediar el futuro : Archivo y memoria en arte y educación – Sara Torres-Vega

Aprofitant que la setmana passada es va celebrar el Dia Internacional dels Arxius, el llibre escollit per aquesta secció ha estat Mediar el futuro : Archivo y memoria en arte y educación de Sara Torres-Vega (Catarata, 2023).

L’autora és artista, investigadora i docent, i tot i que és ben jove compta amb una trajectòria brillant. Ha treballat a la Tate Gallery de Londres i al MoMA de Nova York, sempre amb projectes que vinculen els arxius a la tasca educativa dins del context museístic.

Mediar el futuro : Archivo y memoria en arte y educación és el resultat d’una extensa investigació que ha culminat gràcies a una beca a la Real Academia de España en Roma. Aquí teniu un breu Open Studio del projecte. Precisament, va ser becada l’any 2022-2023, coincidint a l’Academia amb Mabi Revuelta, a qui tenim actualment a la Fundació desenvolupant el seu projecte La màscara habitada, Premi de Creació Artística 2023.

Per Torres-Vega, els arxius són vitals per a custodiar el passat, interpelar el present i imaginar el futur de l’educació artística. És inspiradora la seva proposta de mesa camilla com a fórmula per transmetre coneixements nivell domèstic:

El concepto mesa camilla nos permite pensar el archivo más allá del sentido tradicional, un lugar de reunión e intercambio que sirva de catalizador de la memoria material e inmaterial, de relato del presente y de mediación y proyección de lo por venir, estableciendo tiempos y espacios con los que seguir enriqueciendo los archivos de arte y educación.

En aquest vídeo trobareu una presentació seva explicant amb més detall el contingut del llibre, però sens dubte la millor opció és venir directament a la Biblioteca Pilar Juncosa a consultar-lo!

* * *