Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Miquel Barceló : MetamorfosisMuseo Picasso de Málaga

Sabíeu que al Museo Picasso de Málaga podeu visitar actualment l’exposició Miquel Barceló : Metamorfosis? S’hi mostren un centenar d’obres realitzades entre 2014 i 2020: 30 ceràmiques, 13 pintures, 42 aquarel·les, 6 quaderns de viatge i una petita escultura; així com una instal·lació composta per 7 bronzes de grans dimensions que s’ha instal·lat al pati central del museu.

D’una manera o altre les peces es vinculen a la novel·la kafkiana La metamorfosi, ja que ens parlen d’allò mutable, del canvi, de la transformació constant… Així mateix, a l’exposició s’observa com el propi conjunt de l’obra de l’artista també ha experimentat una inevitable evolució al llarg d’aquests darrers anys.

Al catàleg hi podreu trobar una conversa entre Bernard Ruiz-Picasso i Miquel Barceló (Pandémica y Celeste), així com textos del comissari Enrique Juncosa (La Metamorfosis) i del director artístic del Museu Picasso Màlaga, José Lebrero Stals (Volcanes, Ruedos y Mares).

A muchos pintores nos gusta la cerámica por esta capacidad de la forma tan cambiante y de la sorpresa. Cuando sale del horno nunca es… es como un pequeño milagro! 

Amb aquestes paraules, Barceló ens recorda a les declaracions fetes per Miró durant els seus anys de col·laboració amb el mestre ceramista Josep Llorens Artigas.

A la biblioteca ja tenim el catàleg, val la pena contemplar-ne les il·lustracions, us animau?

* * *