Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Espacio P 1981-1997TEA, CA2MLABoral

Una setmana més torna… El llibre de la setmana! Avui presentam una publicació sobre un local madrileny que va revolucionar l’escena artística dels anys 80: Espacio P. Per alguna raó, tant l’Espacio P com el seu fundador, l’artista canari Pedro Garhel (Puerto de la Cruz, Tenerife, 1952 – La Guancha, Tenerife, 2005), han passat bastant desapercebuts fins fa pocs anys.

Precisament, l’exposició Espacio P 1981-1997 pretén donar a conèixer les diferents manifestacions artístiques que van sorgir en aquest espai independent, així com posar en valor l’obra i la figura de Pedro Garhel. La mostra va ser coproduïda pel TEA (Tenerife Espacio de las Artes) juntament amb el CA2M (Centro de Arte Dos de Mayo de Madrid) i amb la LABoral de Gijón, i es va exposar a Madrid l’any 2017 i a Tenerife el 2018.

El catàleg, que podeu consultar a la biblioteca, esbossa la singular trajectòria d’aquest local mític del carrer madrileny Núñez de Arce que s’ha convertit en referent de les pràctiques col·laboratives, la creació interdisciplinària i l’autogestió artística en els àmbits del vídeo, la performance i altres pràctiques multimèdia i sonores en el pas de l’era analògica a la cultura digital. Pels qui no el coneixíeu, Garhel va ser un artista multimèdia-performer i figura clau en la història recent de l’art a Espanya. El seu treball va ser fonamental en la normalització de l’art performatiu basat en les experiències autogestionades, en el desenvolupament del vídeo-art i en la incorporació de les noves tecnologies a la pràctica artística.

Amb aquesta publicació coneixereu tots els detalls sobre l’Espacio P! Visitau la nostra biblioteca!

* * *