Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Art Sonor?Fundació Joan Miró

Avui dedicam la secció a un llibre publicat l’any 2019 per la Fundació Joan Miró (Barcelona) titulat Art Sonor?. Es tracta del catàleg de l’exposició homònima que va tenir lloc a la Fundació Joan Miró del 26 d’octubre de 2019 al 23 de febrer de 2020.

Des de finals del segle XIX fins als nostres dies, s’ha produït una progressiva “sonorització de l’objecte artístic”, i amb tot, té sentit parlar d’art sonor? Aquesta pregunta, formulada pel músic i artista experimental Max Neuhaus l’any 2000, és el punt de partida pels artistes, compositors i crítics que han escrit per a aquest catàleg, un recull essencial de les veus que han reflexionat sobre la noció d’art sonor. Inclou textos fundacionals d’aquest debat, traduïts per primera vegada al català, entrevistes i anàlisis històriques del creuament entre les arts visuals i la creació sonora.

Si us interessa el tema, precisament s’estan celebrant les Jornades d’Estudis Sonors organitzades pel Consell de Mallorca. A l’enllaç adjunt hi trobareu més informació!

* * *