Contacte

Biblioteca i Arxiu
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
biblioteca@miromallorca.com

Le Corbusier, José Luis Sert : Correspondance 1928-1965 – Mathilde Tieleman (ed.)

Aquesta calorosa setmana d’agost tenim com a protagonista de la nostra secció setmanal el llibre Le Corbusier, José Luis Sert : Correspondance 1928-1965 (Éditions du Linteau, 2009). Es tracta d’una adquisició recent de la Biblioteca Pilar Juncosa que suma així un nou volum a la seva àmplia secció sobre l’arquitecte racionalista català Josep Lluís Sert.

Com sabeu, J. L. Sert (1920-1983) va ser deixeble de Le Corbusier (1887-1965). Aquesta publicació ens permet comprovar com, més enllà d’una relació professional, varen acabar forjant una amistat. Així mateix, la correspondència entre aquests dos personatges il·lustra les seves reflexions més purament teòriques sobre arquitectura i urbanisme.

Sert i Le Corbusier, projecten conjuntament edificis en ciutats com Barcelona, Bogotá o Cambridge. Fruit de la seva col·laboració també es publica el manifest urbanístic La Carta d’Atenes durant el Congrés Internacional d’Arquitectura Moderna (CIAM), on desenvolupen una reflexió teòrica sobre la ciutat. En definitiva, la relació entre els dos arquitectes es traduirà en notables contribucions a l’arquitectura del segle XX.

Veniu a aprofundir en la relació entre aquests dos personatges a la nostra biblioteca!

* * *