EducaMiró

Un hort d’estels. 1a sessió

Publicat el 14 abril 2018

Aquest dissabte hem realitzat la primera sessió del taller familiar "Un hort d’estels", emmarcat dins el programa Mons creatius de primavera - Projecte binomis i dirigit, en aquesta ocasió, a famílies amb infants d’entre 3 i 6 anys. És un taller dissenyat i executat per Irene Gayà i Antònia Huguet, integrants de l'equip educatiu de la Fundació Miró Mallorca i té com a punt de partida l’obra "Lapidari" (1981) de Joan Miró, inclosa a l’exposició “Miró, esperit salvatge”, la qual ens ha ajudat a reflexionar sobre el concepte de “constel·lacions”, però també ens ha inspirat per crear increïbles monotips plens de formes i colors!

Avui hem descobert que una de les coses que més li agradava fer a Miró des de ben petit era observar el cel de nit amb un telescopi gegant que li havia regalat el seu pare. De fet, ens han explicat que un vespre es va adonar que el cel estava ple de puntets brillants i va pensar que aquests s’assemblaven molt a les pedretes que solia trobar en el bosc! Per això va decidir fer un llibre sobre pedres amb poders extraordinaris que de vegades es transformaven en estels fugaços per viatjar per tot l’univers! També hem parlat sobre com a l’artista li encantava experimentar i, com per aquest motiu, utilitzava sovint un mètode que li permetia crear múltiples universos plens dels seus colors preferits: el monotip.

A l’espai educatiu, hem escoltat un conte molt especial amb el qual hem pogut deixar volar la nostra imaginació i hem creat, així com ho feia Joan Miró, un mapa del cel ple de planetes, estels fugaços i galàxies fascinants! Per acabar, hem fet dibuixos invisibles plens de moviment i hem constel·lat amb troncs d’arbre molt especials!

* * *