Actualitat

Ryo Noda & Rodrigo Vila en concert. X Mallorca Saxophone Festival. Dijous 15 de març

Publicat el 13 març 2018

Contacte

Comunicació i Màrqueting
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
comunicacio@miromallorca.com

El proper dijous, 15 de març, a les 19 hores, Ryo Noda & Rodrigo Vila oferiran un concert dins el marc del X Mallorca Saxophone Festival.
Kyo Noda interpretarà dues obres dedicades a Joan Miró: “Danseuse espagnole” i “Femme se débattant pour atteindre l’insaisissable”. Aquesta darrera peça es presenta en primícia a Miró Mallorca Fundació.
També intervendrà Rodrigo Vila, director del Festival i professor titular de l’Aula de saxo del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

AFORAMENT LIMITAT

El compositor i músic japonès, Ryo Noda, és un dels màxims exponents a nivell mundial en la seva categoria. Ha rebut cinc vegades el Premi del Festival d’Art de la Ciutat d’Osaka i el 1986, guanyà el Premi d’Or de la Prefectura d’Osaka. També ha rebut importants guardons com a compositor i intèrpret, com són el NHK Broadcasting Association, Yomiuri Shimbun, del Japó, i el Gran Premi del Yamaha Electone Festival. El seu treball com a compositor va ser reconegut el 1973 quan va ser guardonat amb el Premi de Composició de la SACEM (Societat d’Autors, Compositors i Editors de Música), creada a França. Si bé el seu repertori inclou música europea dels períodes barroc, clàssic i romàntic, és considerat com un dels artistes i compositors en actiu més coloristes i creatius a Europa i al Japó. Ha estat ovacionat pel seu perfecte control, les seves poderoses improvisacions d’avantguarda i les seves innovadores tècniques d’interpretació.

Rodrigo Vila és, des de 2004, professor titular de saxofón en el Conservatori Superior de Música i Dansa de les Illes Balears. Professionalitat i modèstia caracteritzen a aquest jove intèrpret i pedagog que, encara que posseeix una curta però intensa carrera professional, ja destaca a festivals com el Festival Internacional de Música de la Mediterrània, la Saison Culturelle de Bordeaux, el Encontres Internacionals de Compositors, Festival Internacional de Música de Deià, Festival Musicahora de la Serena (Xile), Festival de Música de la Manxa, Cicle “Clàssics a l’estiu” de la Comunitat de Madrid, la Quinzena Musical de Sant Sebastià, el Cicle de Música Contemporània CDMC, Festival de Música Espanyola de Cadis, Festival Internacional de Música Contemporània d’Alacant, la Setmana Internacional de la Música de Cambra Espanyola, el Cicle de Cambra de l’Auditori Nacional d’Espanya, o actuant en el si de formacions com l’Orchestre National Bordeaux-Aquitaine, Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra Simfònica de Madrid, Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Orquestra de Radiotelevisió Espanyola, Orquestra de la Comunitat de Madrid, Plural Ensemble o Ensemble ACA.

* * *