L'artista suec Jay-Jay Johanson és el gran crooner de l'era electrònica, un Sinatra avant-garde amb una facilitat innata per les melodies d'aire malenconiós, guarniment triphop, ecos de Chet Baker i gran capacitat per emocionar.

La seva veu, suau i embriagadora, eleva les seves peces del subtil al sublim, amb sons propers al jazz o, fins i tot, a la bossa-nova. En les seves interpretacions en directe suma una presència exquisida sobre l’escenari amb un estil que traspua una imponent i elegant personalitat.

El 9 de juny 2023 publica nou àlbum, ‘Fetish’, el número 14 de la seva extensa carrera. Un irresistible còctel de cançons amb aura cinematogràfica obre una nova era per a l’icònic artista, després de la íntima i introspectiva trilogia que componien els seus anteriors tres discos “Bury the hatchet” (2017), “Kings Cross”(2019) “Rorschach Test” ( 2021). Amb ‘Fetish’ Johanson ens porta des dels llocs més íntims fins a la pista de ball amb hipnòtics sons electrònics.

 

Contacte

Comunicació i Màrqueting
Fundació Miró Mallorca
Carrer de Saridakis, 29
07015 Palma
Tel. +34 971 70 14 20
comunicacio@miromallorca.com

Quan encara tenim a la memòria el xiulet d’un dels seus èxits més recents, el seu ‘Heard somebody whistle’ que Isabel Coixet va convertir en sintonia de la seva sèrie ‘Foodie Love’, estem preparats per gaudir amb les noves cançons, ‘Finally’, el El primer single del nou disc ja s’està convertint en un nou clàssic.

Jäje Johansson (nom real de Jay-Jay) va néixer a Trollhättan, Suècia, on va estar immers en la música des dels set anys. Va compaginar els seus estudis d’art amb la seva feina treballant com a DJ. Després es va traslladar a Londres per treballar a la revista ID. El 1995 va fitxar amb la discogràfica multinacional BMG i va gravar les seves primeres cançons. Whiskey (1996), l’àlbum de debut, el va convertir en icona de l’escena independent, va ser el començament d’una apassionant aventura musical que ja compta amb més de vint anys de trajectòria professional.
Té un personalíssim estil combinant melodies suggerents amb generoses dosis de lirisme, romanticisme, avantguarda digital i els ambients de bandes sonores que tant li agraden.

En aquesta gira Jay-Jay Johanson es presenta acompanyat en directe amb el piano i els teclats del seu inseparable Erik Jansson

* * *