Actualitat, Premsa

Dia Internacional dels Museus. Acompanya’ns el 18 de maig!

Publicat el 14 maig 2021

"El futur dels museus: recuperar i reimaginar" #DIM2021Mallorca

A la Fundació Miró Mallorca celebrarem el Dia Internacional dels Museus, el dimarts 18 de maig, amb jornada de portes obertes i unes activitats variades i per a tots els públics. Acompanya’ns!

#DIM2021Mallorca

A les 10 h. Berenam amb Miró (sessió especial) #ConnexióEnDirecte

Què li demanaríeu a Joan Miró si poguéssiu fer un berenar amb ell?

Us proposam fer-nos una entrevista digital en directe des de l’escola, mentre des d’un dels espais del museu us anam contestant les vostres preguntes sobre Miró, la seva vida, la seva obra o qualsevol altra curiositat de la Fundació que us interessi. Aquest projecte digital pretén ser una alternativa a les sortides presencials per a acostar el museu i Joan Miró a tots els centres educatius.


#DIM2021Mallorca

A les 16 h. Quintet de Saxòfons SimfoVents

Intèrprets

Javier Bonet Guerrero (saxòfon soprano)
Fran Català Navarro (saxòfon alt)
Víctor José Martínez Ciscar (saxòfon alt)
Pablo León Candela (saxòfon tenor)
Antonio Ríos Balbuena (saxòfon baríton)

Programa

 • SUITE ANDALUCÍA (1923-28) d’Ernesto LECUONA (1895-1963)
  “Malagueña”
 • LA VIDA BREVE (1913) de Manuel de FALLA (1876-1946)
  Dansa núm. 1
 • PAVANE pour une infante défunte (1899) de Maurice RAVEL (1875-1937)
 • LYRIC PIÈCES (1866-1901) d’Edvard GRIEG (1843-1907)
  Once up on a time op. 71; Weeding day op. 65; Puck op. 71; March of the dwars op. 54
 • LIBERTANGO (1977) d’Astor PIAZZOLLA (1921-1992)
 • MEDITANGO (1974) d’Astor PIAZZOLLA (1921-1992)
 • ESCUALO (1979) d’Astor PIAZZOLLA (1921-1992)

#DIM2021Mallorca

Activitat realitzada per la Xarxa de Museus de Mallorca

Enguany han elaborat 14 audiovisuals en els quals una tècnica o un tècnic d’un centre és convidada o convidat per un altre centre amb la finalitat de donar a conèixer un objecte de la seva col·lecció. Realitzat per Manuel Bauzà Ramis.


#DIM2021Mallorca

18 de maig 2021: Dia Internacional dels Museus (DIM)

Lema: “El futur dels museus: recuperar i reimaginar”

 • Advocar pels museus com a impulsors de la recuperació davant el covid-19.
  • Reimaginar el futur dels museus i el seu paper en les nostres societats.
  • Promoure l’intercanvi cultural com a catalitzador de pau entre els pobles.
  • Implementar els Objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU.

Després del tancament dels museus pel covid-19, el Dia Internacional dels Museus 2021 torna a ser presencial. Enguany, l’objectiu és repensar el museu del futur per a afrontar els reptes del present.

Amb el tema “El futur dels museus: recuperar i reimaginar”, el DIM 2021 convida  museus, professionals i comunitats a crear, imaginar i compartir noves pràctiques de (co)creació de valor, nous models de negoci per a les institucions culturals i solucions innovadores per als reptes socials, econòmics i mediambientals del present.

Des de fa més de 40 anys, es realitzen activitats arreu el món. L’any 2020, 37.000 museus de 158 països s’hi varen afegir. Les activitats, però, varen ser, excepcionalment a causa de la pandèmia, virtuals. Enguany, el dia pren un protagonisme especial i volem que el visqueu de forma presencial amb intensitat. Aquesta crisi, malgrat tot, també ha servit de catalitzador per a innovacions crucials que ja estaven en marxa; en particular una major atenció a la digitalització i la creació de noves formes d’experiència i difusió cultural.

Hem de defensar el potencial creatiu de la cultura com a motor de recuperació i innovació en l’era postcovid. L’objectiu del Dia Internacional dels Museus és conscienciar sobre la importància que aquests espais tenen a les nostres vides, com a llocs d’intercanvi cultural, d’aprenentatge, d’enriquiment personal, de gaudi i de benestar social i emocional.

La Fundació Miró Mallorca vol afegir-se a aquesta commemoració i ha programat unes activitats molt especials, al temps que tothom qui vulgui pugui visitar de forma gratuïta els tallers de creació de Joan Miró, el Taller Sert i Son Boter, així com l’exposició “Miró”, que actualment s’exhibeix a l’Edifici Moneo.

* * *