EducaMiró

Berenam amb Miró amb el CEIP Pintor Agustín Riancho

Publicat el 1 desembre 2020

Amb molta il·lusió avui hem realitzat la #connexióendirecte de"Berenam amb Miró", la nova activitat en línia que oferim dins el nostre Programa Educatiu, amb el CEIP Pintor Agustín Riancho d'Alceda (Cantàbria)!

Berenam amb Miró” és un projecte educatiu que proposa fer una entrevista en directe entre un grup classe, des del centre educatiu, i les educadores del museu, des d’un dels espais de la Fundació, i consta de tres fases:

  • Una primera, de treball previ a l’aula que serveix alhora per a preparar l’entrevista al personal del museu el dia previst. En aquesta ocasió els i les alumnes del CEIP Pintor Agustín Riancho han fet una feinada, com podreu veure a les imatges! Mitjançant un projecte transversal entre la mestra d’educació plàstica i visual i la mestra de llengua castellana han creat una revista monogràfica sobre Miró i un mural, reinterpretat les pintures de Miró que més els han agradat, investigat a partir de notícies sobre l’artista, exposat les emocions que han anat sorgint sobre Miró a mesura que anaven indagant i treballat en equips recreant un mitjà de comunicació per a generar l’entrevista prevista!
  • La segona fase és la #connexióendirecte, la qual hem realitzat avui des del Taller Sert i que ha estat fascinant! Els i les alumnes han anat formulant les seves preguntes sobre la vida i l’obra de Joan Miró, i moltes altres curiositats sobre la Fundació i l’artista. Hem gaudit d’uns instants en què tot i la distància ens hem sentit ben a prop i hem pogut sentir com la curiositat i les ganes d’aprendre no tenen límit!
  • La tercera fase és un treball posterior que es desenvolupa a l’aula, a partir de diverses propostes d’experimentació artística vinculades amb Joan Miró que proposam des del museu al centre educatiu, i de les quals esperam poder mostrar-vos-en imatges pròximament!

Volem donar especialment les gràcies a les mestres del centre per la seva implicació, dedicació i interès en el nostre projecte i a tots i totes les participants. Ha estat una experiència molt emotiva! Us adjuntam dos vídeos de l’entrevista, un des de la visió del centre educatiu i l’altre des del museu. Esperam que us agradin!

 

 

I a qualsevol docent interessat / interessada, aquí trobareu més informació sobre el nostre Programa Educatiu.

Gràcies!!!!!!!

* * *