Actualitat, Premsa

Antònia Maria Perelló ja és la nova directora de la Fundació

Publicat el 9 maig 2024

La sessió del Patronat de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, presidida pel batle de Palma Jaime Martínez, ha ratificat avui el nomenament d'Antònia Maria Perelló com a nova directora gerent de la Fundació.

  • Antònia Maria Perelló

Antònia Maria Perelló Ferrer (Palma, 1958) ha resultat escollida per assumir la direcció de la Fundació Miró Mallorca a proposta de la comissió independent de selecció constituïda arran del procés destinat a cobrir aquesta plaça d’alta responsabilitat. La decisió va ser comunicada el passat 12 d’abril i avui ha estat ratificada per part dels membres de la Junta del seu Patronat.

                                                                                                                                        Membres del Patronat de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca

Els membres de la comissió fonamentaren l’elecció de Perelló en la seva dilatada experiència en el camp de la gestió cultural, i especialment dintre de l’àmbit de la museística relacionada amb l’art contemporani. Igualment, els experts consideraren que el projecte presentat per la candidata s’adequava plenament a les necessitats plantejades al llarg d’aquesta nova etapa a la Fundació Miró Mallorca, centrada en la reivindicació de l’espai com a un dels eixos neuràlgics de les polítiques culturals impulsades des de l’Ajuntament de Palma.

La nova directora de la Fundació ha estat exercint fins ara com a cap de la Col·lecció i conservadora del MACBA, a Barcelona. És doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, on, durant un llarg període, entre els anys 1989 i 2008, fou professora del Màster de Museologia. Com a fruit de la seva gestió al MACBA, ha comissariat algunes de les exposicions més destacades de totes les que s’han organitzat a dit espai cultural, havent dut endavant, també, projectes artístics individuals de gran repercussió nacional i internacional.

 

 

Igualment, ha treballat com a conservadora del Servei d’Exposicions de l’Ajuntament de Barcelona, prenent part en accions culturals tan rellevants com les mostres ‘Barceló, Barcelona’, ‘Antoni Gaudí i el modernisme català’ o ‘Barcelona creació i artistes catalans contemporanis’. Antònia Maria Perelló ha desenvolupat, paral·lelament, una intensa tasca investigadora vinculada a l’arquitectura de l’època moderna, la museologia i la contemporaneïtat artística, publicant nombrosos articles especialitzats i llibres tan reconeguts dintre del seu àmbit com ‘La Bauhaus’, ‘Art, arquitectura, museus’, ‘Mirades’, ‘Espaliú i la màscara’, ‘Més enllà de l’objecte’ o, més recentment, ‘Barcelona-París-Nova York’ (2021), entre d’altres títols.

Al mateix temps, Perelló ha mantingut el seu lligam personal i professional amb la seva terra de naixença, on, el 2015, va impartir, a la Universitat de les Illes Balears (UIB), la lliçó inaugural del Màster en Patrimoni Cultural. Fora d’Espanya, la nova directora gerent de la Fundació Miró Mallorca ha participat en projectes desenvolupats a Seül o Lima, on va ser professora convidada del Màster en Gestió Cultural de la Universitat de Piura.

* * *