• Data

  • Dies 22 i 23 d'octubre
 • Hora

  • Els dos dies de 10 a 14 h
 • Llocs a visitar

  • Els 3 edificis que constitueixen un dels conjunts arquitectònics més valuosos de les Illes Balears
 • Inscripció

  • No cal inscripció prèvia
 • Visites guiades

  • Els voluntaris de l'OHP ofereixen visites guiades a cadascun dels edificis
 • Organitza

  • Open House Palma en col.laboració amb la Fundació Miró Mallorca
Activitats

Open House Palma torna a la Fundació Miró Mallorca

La Fundació Miró Mallorca compta amb tres edificis singulars que constitueixen un dels conjunts arquitectònics més valuosos de Mallorca.

Visites

Open House és una organització que neix l’any 1992 a Londres de la mà de Victoria Thornton. Trenta anys després, s’ha convertit en una xarxa de més de cinquanta ciutats d’arreu del món que obren les portes d’alguns dels seus edificis, amb la idea d’apropar a la ciutadania el seu patrimoni. Open House Palma arriba per primer cop el 2021.

Què és Open House Palma?

Enguany se celebra la segona edició del major festival d’arquitectura i portes obertes de la nostra ciutat. Durant una setmana a l’any, s’omplen els carrers de cultura, coneixement i experiències úniques a través de l’arquitectura i urbanisme que ens envolta.S’obren, de manera gratuïta, més de seixanta edificis i espais, els millors exemples d’arquitectura i disseny de Palma, habitualment tancats al públic. Paral·lelament també es desenvolupen diferents activitats relacionades amb l’arquitectura i urbanisme de Palma.

A qui es dirigeix Open House Palma?
Es tracta d’un esdeveniment plural i multidisciplinari on tothom hi té cabuda. Open House Palma té l’esperit d’obrir la ciutat, l’arquitectura i el patrimoni a tots els veïnats i veïnades, agents socials, tècnics i professionals; involucrant de manera transversal associacions i col·lectius locals, enfortint el teixit social cercant la participació ciutadana i promovent la implicació i el diàleg de diferents estrats socials, edats i perfils professionals.

Qui ho organitza?

Open House Palma és una iniciativa solidària i sense ànim de lucre, organitzada per l’Associació Cultural Open House Palma, i que té com a objectiu principal fomentar i divulgar el patrimoni arquitectònic de la ciutat de Palma entre la ciutadania, entès com un element cabdal de la nostra cultura. Els màxims responsables i organitzadors del festival són en Eduard Yuste, Daniel Gallego i Concepció Genè.

On i quan serà?

El Festival Open House Palma es desenvoluparà durant la setmana del 17 al 23 d’octubre obrint una seixantena d’edificis de la ciutat i oferint activitats relacionades amb l’arquitectura a la ciutadania. A diferencia de l’edició anterior, enguany el festival passa a fer-se durant set dies. La Fundació Miró Mallorca, amb els seus 3 emblemàtics edificis formarà part d’aquest excepcional recorregut arquitectònic.

Quins edificis es podran visitar a la Fundació?

La Fundació Miró Mallorca compta amb tres edificis singulars que constitueixen un dels conjunts arquitectònics més valuosos de Mallorca. El Taller Sert, estudi dissenyat per l’amic i arquitecte Josep Lluís Sert i construït l’any 1956; Son Boter, una casa mallorquina de la segona meitat del segle XVIII i que l’artista va emprar com a segon estudi de pintura i escultura; i l’edifici Moneo, seu de la fundació, dissenyat per Rafael Moneo i inaugurat l’any 1992. Les dues primeres construccions s’han declarat béns d’interès cultural (BIC).